latinica  ћирилица
16/03/2023 |  15:34 ⇒ 15:34 | Autor: RTRS

Dodik: Otkazivanje aktivnosti "Povorke ponosa" bilo bi opravdano

Nadležni organi Republike Srpske treba da razmotre mogućnosti da planirane aktivnosti u okviru "Povorke ponosa" u Banjaluci ne budu održane, zbog opravdanih razloga koje su navela brojna udruženja i organizacije, smatra predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je na svom Tviter nalogu napisao da mu se posljednjih dana veliki broj udruženja i organizacija obratio pismima u kojima izražavaju zabrinutost i veliku uznemirenost zbog najave održavanja aktivnosti u okviru "Povorke ponosa" najavljenih za subotu, 18. mart, u Banjaluci.

- Zbog opravdanih razloga koje su naveli, smatram da nadležni organi treba da razmotre mogućnosti kako bi s organizatorima najavljenog skupa dogovorili da se planirani događaji ne održe - naveo je Dodik.

 

Dodik je poručio da je Republika Srpska demokratsko društvo i da svaka organizacija koja promoviše prava pojedinaca ima sasvim dovoljno mogućnosti da ih sprovodi na način koji kod drugih neće izazivati revolt ili da im se suprotstavljaju na način koji nije u interesu društva u cjelini.