mtel
latinica  ћирилица
16/03/2023 |  18:58 | Autor: RTRS

Minić: Bakajlić duže vrijeme djeluje kao eksponent jedne političke grupe

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić, reagovao je na današnji poziv Save Bakajlića, predsjednika jednog od mnogobrojnih udruženja poljoprivrednika, da podnese ostavku.
Savo Minić - Foto: RTRS
Savo MinićFoto: RTRS

- Riječ je o naručenom političkom pamfletu čovjeka koji već duže vrijeme djeluje kao eksponent jedne političke grupe u Bijeljini, a ne kao predstavnik poljoprivrednih proizvođača. Na jednom od sastanaka koji su održani u Bijeljini u posljednje vrijeme direktno sam mu odgovorio upravo na ovu temu. Pojasnio sam da je pitanje u prevashodnoj nadležnosti poreskih organa, ali i izrazio spremnost da se sjedne i razgovara. Ovdje je međutim namjera da se pošalje politička poruka pred nedjeljni referendum i ništa drugo - izjavio je Minić.

Minić je istakao da sama činjenica da Bakajlić proziva Ministarstvo poljoprivrede i postavlja ultimatume jasno govori da je riječ o politikantstvu.

- Da je riječ o ozbiljnoj namjeri poziv bi se valjda sa obrazloženjem slao nadležnom organu, a ne medijski napadalo Ministarstvo koje ne uređuje to konkretno pitanje. Ali u Bijeljini, gdje se mnogo stanovnika bavi poljoprivredom, mnogo atraktivnije zvuči napasti ministra poljoprivrede. Ali proći će i ta nedjelja i referendum. Sa ozbiljnim i korektnim ljudima uvijek postoji mogućnost dogovora, a ovakav način po pravilu ne doprinosi ničemu dobrom - -zaključuje Minić.