latinica  ћирилица
17/03/2023 |  07:25 ⇒ 10:50 | Autor: RTRS

Šulić: Radićemo na razvoju trgovine i turizma; Srpska ima turističke potencijale (VIDEO)

Prioritet u radu ministarstva biće dovođenje što više turista u Srpsku kao i kontrole cijena, rekao je ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić u Јutarnjem programu naše televizije.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- Imamo velike potencijale u turizmu. Republika Srpska je biser i trebamo se potruditi da se što bolje kotiramo na mapi turističkih destinacija. Imamo šta da ponudimo poput prirodnih resursa koji su naši benefiti - poručio je Šulić.

Šulić je istakao da se nekim problemim već upoznao ali ističe da će komunicirati sa svim ljudima koji su u oblasti turizma - hotelijerima, ugostiteljima i udruženjima poput Horeke koja je napravljena početkom korona krize s ciljem da se pomogne toj grani.

Istakao je da je ministarstvo trgovine i turizma važno za svakog građanina Republike Srpske, kao i to da svaki čovjek osjeti rad tog ministarstva.

- Sve što budemo mi radili biće u koordinaciji sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, kaoi i ostalim ministarstvma jer ako imamo dobru koordinaciju možemo riješiti svaki problem - naveo je Šulić.

Govoreći o kontroli cijena životnih namirnici, on kao ministar vjeruje da će inspekcije nastaviti da rade svoj posao i da će izdavati manje kazni za nesavjesne trgovce.