latinica  ћирилица
17/03/2023 |  07:45 ⇒ 11:33 | Autor: SRNA

Promocija strip albuma "Barut i Sablja" Јovana Bratića

Strip umjetnik i pjesnik iz Nevesinja Јovan Bratić predstaviće danas u Istočnom Sarajevu, između ostalih, strip album "Barut i sablja", čija je tema srpska nacionalna istorija, koji je objavilo Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija".
Barut i sablja -
Barut i sablja

Bratić je ranije rekao Srni da je bilo izazovno raditi ovakvu vrstu stripova, ali je i veoma bitno naglašavati poznate događaje iz srpske istorije na ovaj zanimljiv način, prihvatljiv za širu čitalačku publiku.

On napominje da ovaj strip predstavlja svojevrsnu antologiju njegovih prvih objavljenih radova.

- Radi se o stripovima Nevesinjska puška, Bitka na Vučjem dolu i Vožd Karađorđe, koji su ranije pojedinačno objavljivani u više izdanja u formatu sveske, kao i o nekoliko kraćih epizoda što su objavljene u okviru magazina Parabelu, a to su Mališa, Krv na ognjištu i Јakovljeva smrt. Moji junaci, kao i događaji, nisu izmišljeni već su stvarni - istakao je Bratić.

Bratić piše i poeziju, a do sada je objavio četiri knjige.

Veče stripa na kojem će biti promovisani strip albumi "Gluvo doba", "Barut i sablja" i "Tetovirani oblaci" biće održano večeras u kafe-baru "Nju folder" u Istočnom Novom Sarajevu od 19.00 časova.