latinica  ћирилица
17/03/2023 |  08:03 ⇒ 13:08 | Autor: RTRS

Dodik-Erbilgin: Potpisan Memorandum o razvoju željezničke mreže kroz Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG internešnel grupe Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjaluci Memorandum o razumijevanju u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Srpsku.
Potpisan Memorandum o razumijevanju - Foto: Ustupljena fotografija
Potpisan Memorandum o razumijevanjuFoto: Ustupljena fotografija

Memorandum je potpisan nakon inicijalnih sastanaka koji su Dodik i predstavnici ERG kompanije imali u posljednja dva mjeseca, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Srpske.

Cilj memoranduma je i da doprinese daljem razvoju saradnje Republike Srpske i ERG internešnel grupe, rekonstrukcijom, elektrifikacijom, signalizacijom i modernizacijom željezničke pruge Doboj - Tuzla - Zvornik.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti realizovana, kao i da će rezultati, na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, uskoro biti vidljivi.