latinica  ћирилица
17/03/2023 |  08:35 ⇒ 10:46 | Autor: SRNA

Oprez, zbog niske jutarnje temperature na putevima moguća poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Auto-put - Foto: RTRS
Auto-putFoto: RTRS

Na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta na kamenolomu "Han Derventa" u opštini Pale biće desetominutnih obustava saobraćaja od 11.00 do 13.00 časova radi minerskih radova.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak, na lokalnim putevima obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na dionici Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj zbog opasnosti od pojave klizišta, pa se putnička vozila preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka, na putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Radi uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Doboj-Prnjavor-Srbac, dionica Srbac-Gornja Vijaka 1, u Ulici Vlade Vinčića obustavljen je saobraćaj svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

U toku su radovi u tunelu "Čemerno" na putu Brod na Drini dva-Vrba i u tunelu "Sijeračke stijene" na putu Dobro Polje-Miljevina.

Radovi se izvode na putevima Podvrsnik-Ljubinje, Brčko-Bijeljina i Vršani-Rača kod Velinog Sela, Srbac-Gornja Vijaka jedan, Prijedor-Kozarac, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice jedan-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, od petlje Јohovac do Vukosavlja, od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva".

Vangabaritni prevozi kreće se putevima Gradiška-Granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-Granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, Brčko-Lepnica/Lončari, Karuše-Modriča, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila teža od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

U FBiH saobraća se sporije zbog radova na magistralnom putu Јablanica-Mostar, na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno-Zavala, pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.