latinica  ћирилица
17/03/2023 |  15:08 ⇒ 15:11 | Autor: RTRS

Budimir-Gnjatić: Zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Željko Budimir, održao je danas radni sastanak sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Draganom Gnjatićem i njegovim saradnicima.
Željko Budimir i Dragan Gnjatić - Foto: Ustupljena fotografija
Željko Budimir i Dragan GnjatićFoto: Ustupljena fotografija

Sastanak je organizovan na zahtjev Sindikata za početak pregovora na temu ujednačavanja platnih koeficijenata zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskom standardu sa platama zaposlenih u drugim oblastima javne uprave Republike Srpske.

Resorno ministarstvo je izvršilo detaljnu analizu plata zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskom standardu sa visokom stručnom spremom i prezentovalo te podatke predstavnicima Sindikata.

U skladu sa rezultatima analize i u dogovoru sa Sindikatom, moguće je razmatrati različite modalitete u cilju realizacije Memoranduma o zajedničkim mjerama.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog partnerskog odnosa i međusobnog razumijevanja resornog ministarstva i Sindikata i naglašen zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih u ovoj oblasti.