latinica  ћирилица
17/03/2023 |  16:27 ⇒ 19:01 | Autor: TANЈUG

Vučić: Nadam se pristojnom razgovoru u Ohridu, da možemo da pomjeramo stvari

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada pristojnom razgovoru u Ohridu i mogućnosti da se stvari pomjeraju, ali i da tamo ne ide sa porukama jer je sve što je imao rekao u lice specijalnim predstavnicima za dijalog EU i SAD Miroslavu Lajčcaku i Garbijelu Eskobaru.
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs) - Foto: RTRS
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs)Foto: RTRS

- U Ohrid ne putujem sa porukama već zastupam interese države Srbije i našeg naroda na Kosovu i Metohiju - rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijanog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da vjeruje u pozitivan ishod susreta u Ohridu, i to sa kakvim porukama putuje u Sjevernu Makedoniju.

Vučić je naglasio da se ne bavi trikovima i porukama, kao što to neki drugi rade.

Dodao je da bi sada mogao da pita šta je sa onim izmišljenim planom koji je objavljen juče, svuda, po svim društvenim mrežama.

- Laži koliko god hoćete, srećan sam što se time ne bavim. Ti trikovi imaju kratak vijek trajanja, nemam nikakve posebne poruke, sve što je treblo da poručim rekao sam i Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru u lice prije dan ili dva dana kada su bili u Beogradu - rekao je Vučić.

Naglasio je da će to sutra reći i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepu Borelju i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

Dodao je i da se iznenadio kada je čuo da će u Ohridu biti više od 200 medijskih kuća i naveo da ne zna šta ljudi očekuju.

- Nadam se pristojom razgovoru, i tome da stvari možemo da pomjeramo, a hoće li to biti ili ne, nisam preveliki optimista. Što se tiče Srbije, Srbija je uvijek spremna da razgovara o kompromisnim rješenjima. Ostalo sve znate, ništa se nije promijenilo od skupštinske rasprave i zaključaka koje smo donosili - rekao je Vučić tokom obilaska Sremskog okruga.