latinica  ћирилица
17/03/2023 |  18:38 ⇒ 19:09 | Autor: sputniknews.com

Vučić o "nalogu za hapšenje" Putina: Gdje ode svijet...

Ono što je jedino sigurno jeste da idemo u pravcu dalje eskalacije kojoj nema kraja. Plašim se da čak idemo i u pravcu najvećeg sukoba ikada u istoriji svijeta, ovim riječima je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao vijest o "nalogu za hapšenje“ ruskog predsjednika Vladimira Putina.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

- I pitam se ima li iko na svijetu na pameti da ovom ludilu stane na kraj i da li neko razumije kakvim posljedica idemo. I da li je to sada obijelodanjeno pred posetu Si Đinpinga, da ne učestvujem sada u raznim zavjereničkim teorijama, glupo bi bilo - rekao je Vučić.

Vučiću je vijest o "nalogu za hapšenje" ruskog predsjednika stigla tokom posjete Rumi, koju je on sa telefona pročitao, prevodeći sa engleskog jezika.

- Gdje ode svijet... samo da mi ne odemo za njim. Taman sam pomislio kako imamo mnogo lijepih vijesti, a onda vidite da se sve mnogo komplikuje, na kraju samo da izbjegnemo da mnogo toga bude po našoj glavi" - dodao je Vučić.

Vučić je u Sremskoj Mitrovici dodao da će Zapad posle izdavanja "naloga za hapšenje" ruskog predsjednika Vladimira Putina dodatno pojačati pritisak na "na one koji nisu bili dodatno protiv Rusije" i da će poslije ove odluke njegova pozicija u Ohridu biti teža.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je "naloge za hapšenje" predsjednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.