latinica  ћирилица
17/03/2023 |  19:35 ⇒ 19:58 | Autor: sputniknews.com

Ruska Duma: Svi napadi na Putina su agresija protiv Rusije

Sve napade na predsjednika Rusije Vladimira Putina treba ocjenjivati kao agresiju protiv Rusije, izjavio je predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.
Ruska duma (Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Ruska duma (Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

On je tim riječima prokomentarisao odluku Međunarodnog krivičnog suda u Hagu da izda "naloge za hapšenje" predsjednika Rusije Vladimira Putina, ali i dječijeg ombudsmana Marije Lavov-Belove.

- Svi napadi na predsjednika Ruske Federacije ocjenjujemo kao agresiju protiv naše zemlje - napisao je Volodin na Telegramu.

Istovremeno, zamjenik šefa komiteta za međunarodne poslove Savjeta federacije Rusije Vladimir DŽabarov kazao je da Međunarodni krivični sud, nakon ove odluke, treba likvidirati.

On je kazao i da ne bi bilo loše da Moskovski sud izda nalog za hapšenje svih članova Međunarodnog suda u Hagu jer destabilizuju situaciju u svijetu.

Oglasio se i zamjenik šefa Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je rekao da "taj dokument treba upotrijebiti umjesto toalet papira".

- Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje Vladimira Putina. Nema potrebe objašnjavati gdje taj dokument treba koristiti - napisao je Medvedev na Tviteru.