mtel
latinica  ћирилица
17/03/2023 |  20:53 ⇒ 20:55 | Autor: sputniknews.com

Zaharova upozorila Ameriku: Razmislite o posljedicama svojih sve agresivnijih akcija

SAD bi trebalo da razmisle o posljedicama svojih sve agresivnijih akcija koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL) -
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL)

Ona se oglasila povodom izjave šefa Pentagona Lojda Ostina koji je rekao da se širi spisak zemalja koje su spremne da isporuče tenkove "leopard" Ukrajini.

- Vašington bi trebalo da razmisli o posljedicama svojih akcija koje su sve agresivnije, a koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom i ponavljanja ponižavajućeg neuspjeha za SAD sličnog vijetnamskom ili avganistanskom - navodi se u komentaru Zaharove.

Po njenim riječima, izjava ministra odbrane SAD Lojda Ostina 15. marta tokom sjednice "takozvane kontakt grupe za 'odbranu Ukrajine' ponovo demonstrira sumanutu usredsređenost Vašingtona na totalni hibridni rat sa Rusijom 'do poslednjeg Ukrajinca'".

Zaharova je podsjetila da je s pompom objavljeno da će zarad odlučujuće "prekretnice na bojnom polju u korist Ukrajine" Kijevu biti isporučeno naoružanje za preko devet oklopnih brigada, uključujući preko 150 tenkova "leopard".

- S tim u vezi, željeli bismo ponovo da podsjetimo da su američko i zapadno oružje, kao i plaćenici i vojni stručnjaci iz SAD i NATO-a bili i ostali legitimni ciljevi za udare ruskih Oružanih snaga - poručila je ona.