latinica  ћирилица
18/03/2023 |  13:30 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Dodik: Imam odlične odnose sa Vučićem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ima odlične odnose s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je kvazipriča izjava ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da je od agencija dobio informacije da se Vučić okreće Јeleni Trivić.
Milorad Dodik (Foto: B.Zdrinja) -
Milorad Dodik (Foto: B.Zdrinja)

- Namjera Heleza i njegovih da u vezi s tim diskutuju kao veliki znalci apsolutno govori o željama da ovdje dobiju svoje partnere i da određuju šta će biti u BiH - rekao je Dodik Srni.

Predsjednik Srpske ističe da ne dobija nikakve informacije od agencija i da ih nikada nije ni dobijao i da je Helezova izjava kvazipriča.

- To se moglo vidjeti na način da posjetu (srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH) Željke Cvijanović Hrvatskoj dovodi u vezi s tim kako preko Hrvatske valjda treba da dođem do Vučića - rekao je Dodik.

On je istakao da s predsjednikom Srbije i Srbijom imaju odlične odnose.

- Političko djelovanje može da bude stvar ličnog izbora, ali to sigurno prvi neće znati Helez. On treba da shvati da je ministar koga su izabrale sadašnje partnerske političke partije - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Јelena Trivić ima pravo da formira svoju partiju i da Helez neće biti taj koji će određivati ko je formiran.

- On daje spekulativne izjave. Svako može da formira partiju u Republici Srpskoj, slobodno društvo i mi nemamo nijedan problem s tim - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da vjeruje da Helez nikada nije bio u kontaktu sa Vučićem.

- Ne vjerujem da on zna šta Vučić namjerava - rekao je Dodik i dodao da Helez pokušava da se nametne kao sveznalica.

Dodik ističe da je sve, naravno, moguće, ali da je sigurno to da Helez nema pojima.