latinica  ћирилица
18/03/2023 |  14:32 ⇒ 14:48 | Autor: TANЈUG

Zlatko Dalić potpisao novi ugovor, ostaje selektor Hrvatske do 2026. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, potpisao je novi ugovor i ostaće na mjestu selektora Hrvatske do kraja Mundijala 2026. godine, saopštio je FSH na zvaničnom sajtu.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil) -
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil)

Dalić je na klupu Hrvatske sjeo 2017. godine i od tada sa reprezentacijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. godine i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. godine.

- Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspješniji selektor. Zato mi je posebno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate, već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata - izjavio je predsjednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

Hrvatski stručnjak istakao je da je njegov posao najveća čast i zadovoljstvo koje trener može da ima.

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i svima u FS Hrvatske na velikom povjerenju, kao i na podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Mnogo sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener, te se istinski radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom - rekao je Dalić.

- Bez obzira što smo već postigli čudesne uspkehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim sa Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U junu ćemo probati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo da budemo dio spektakularnog Evropskog prvenstva u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna da igramo veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača - zaključio je Dalić.