latinica  ћирилица
18/03/2023 |  15:05 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

SDS: Biračka kabina da bude otvorena prema posmatračima; Komisija odbila prigovor (VIDEO)

Iz SDS-a je uoči referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine saopšteno da Izborni zakon kaže da biračka kabina treba biti otvorena prema posmatračima.
Gradska uprava Bijeljina - Foto: RTRS
Gradska uprava BijeljinaFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da Gradska izborna komisija u Bijeljini njihov prigovor odbila uz obrazloženje da je Pravilnikom o sprovođenju opoziva propisano da otvor glasačke kutije treba da bude okrenut prema zidu, što u SDS-u smatraju da je van zakona.

Predsjednica Komisije za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine Dijana Savić Božić rekla je da je i ova i Repulička izborna komisija odbila prigovor SDS-a.

Ona je pojasnila da su kabine okrenute prema zidu, tako da niko ne može vidjeti kako birač glasa, a što je u skladu sa Pravilnikom o sprovođenju opoziva i Izbornim zakonom Republike Srpske.

Iz SNSD-a je saopšteno da je SDS prevazišla sebe, pa je i prije otvaranja birališta proglasila krađu na izjašnjavanju građana koje se nije ni desilo.

- Držte lopove je postala alibi rečenica za sve poraze SDS u posljednjih 17 godina. Da su se ozbiljno ponašali, dobro organizovali, vodili odgovornu nacionalnu politiku danas ne bi svoje neuspjehe pokrivali tuđim navodnim nečasnim radnjama - navodi se u saopštenju.