latinica  ћирилица
18/03/2023 |  20:37 ⇒ 19/03/2023 | 08:22 | Autor: RTRS

Napadnuta grupa građana u Banjaluci; Povrijeđeno jedno lice (VIDEO)

Јednom licu večeras je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog povreda koje je zadobilo kada je, kako je prijavljeno policiji, više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska u tom gradu. Napadnuti su aktivisti "BH povorke ponosa".
Prostorije Policijske uprave Banjaluka - Foto: RTRS
Prostorije Policijske uprave BanjalukaFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se ostali okupljeni građani nalaze u prostorijama ove uprave.

Nakon napada, iz PU Banjaluka ponuđeno im je da ih prebace u prostorije Uprave radi lične bezbjednosti, što su oni prihvatili.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela nasilničko ponašanje i otkrivanja izvršilaca.

Navodi se da je nadležnoj policijskoj stanici u 18.45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred tih prostorija.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.