latinica  ћирилица
18/03/2023 |  22:19 ⇒ 22:19 | Autor: RTRS

Važna pobjeda Igokee u Skoplju

Košarkaši Igokee ostvarili su vrlo važnu pobjedu u borbi za opstanak u ABA ligi. Večeras su slavili u Skoplju, protiv MZT-a 84:78 u utakmici 22. kola, najviše zahvljujući Amerikancu Krofordu.
KK Igokea - Foto: RTRS
KK IgokeaFoto: RTRS

Blistao je Brajant Kroford u završnici utakmice u Skoplju. Amerikanac je u posljednja četiri minuta postigao devet od ukupno svojih 13 poena, od čega dvije trojke, i tako pogurao Igokeu do prve gostujuće pobjede u ABA ligi, još od oktobra prošle godine.

Igokea je na kraju slavila 84:78 i to bez povrijeđenog Dragana Milosavljevića u timu, ostvarila sedmi trijumf u regionalnom takmičenju i sada lakše dočekuje preostalih pet utakmica, od kojih dvije igraju u Laktašima - protiv Cibone i Studentskog centra.

Tim Vladimira Јovanovića ima sve u svojim rukama, ali je i pobjedom u Skoplju napravljen veliki korak ka izbjegavanju posljednje dvije pozicije koje vode u doigravanje, odnosno niži rang takmičenja.

Stefan Đorđević je odigrao odličnu utakmicu u Skoplju, postigao je 19 poena, Kroford je uz 13 poena imao i pet asistencija, a dvocifreni su bili još i Tanasković sa 11 i Kondić sa 10 poena.

U MZT-u, Strahinja Mićović, nekadašnji igrač Igokee, postigao je 18 poena, Amerikanac Ver je dodao 17.

Ekipa iz Skoplja ostaje posljednja na tabeli sa učinkom četiri pobjede, 18 poraza i sve je dalje od opstanka u ligi.

Igokea će u narednom kolu gostovati u Zadru.