latinica  ћирилица
19/03/2023 |  08:45 ⇒ 09:46 | Autor: RTRS

Račić: Proširiti aerodromsku zgradu i zaposliti novi kadar (VIDEO)

Ove godine očekuje se proširenje aerodromske zgrade, kao i određene rekonstrukcije, obzirom da su na aerodromu ogromne gužve, rekao je za naš Јutarnji program direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić.
Milan Račić - Foto: RTRS
Milan RačićFoto: RTRS

- Očekujemo da proširimo zgradu, obzirom da smo vidjeli da su na aerodromu gužve, moraju da se rade određene rekonstrukcije. Potreban nam je novi sadržaj, novi objekti, to mora da se unaprijedi, kapaciteti moraju da se prošire - kaže Račić.

Dodaje, da punu podršku proširenja banjalučkog aerodroma ima i od ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića

Račić ističe da se koriste sve prilike da se uvedu nove destinacije, ali i da to zavisi od proširenja aerodromske zgrade, jer se nove destinacije ne mogu uvoditi dok ne dođe do rekonstrukcije. Dodaje, da povećanje obima posla iziskuje i novu radnu snagu.

- Svake godine u skladu sa finansijskim mogućnostima zapošljavamo novi kadar, koji je mnogo teško naći. Većina zaposlenih na aerodromu Banjaluka obučena je za više radnih operacija - kaže Račić.

Ističe da je krajnji cilj napredovanje.

- Uvijek ćemo imati cilj da napredujemo. Svake godine radimo na tome da premašimo sopstvena očekivanja - zaključuje Račić.