latinica  ћирилица
19/03/2023 |  09:01 ⇒ 09:08 | Autor: RTRS

Dodik: Imovina nesumnjivo pripada Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da imovina nesumnjivo pripada Republici Srpskoj i o tome ne može biti nikakvih razgovora, jer je to pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom.
Milorad Dodik (Foto: B.Zdrinja) -
Milorad Dodik (Foto: B.Zdrinja)

- Zbog neprihvatljivog odnosa prema Republici Srpskoj na sastanku koalicije koja vrši vlast u Srpskoj, održanom tokom sedmice, odlučeno je da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Ističe Dodik da se priprema još jedna prevara i otimačina u vezi s imovinom Republike Srpske.

- Na ovo su nas prisilile američka i britanska strana jer je očigledno da, pored svih dosadašnjih kršenja Dejtonskog sporazuma, pripremaju još jednu prevaru i otimačinu u vezi s imovinom Republike Srpske, naveo sam i u saopštenju za javnost od petka - dodaje Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Takođe, predjednik Srpske prisustvovao je sveečanosti povodom 30 godina osnivanja Istočnog Sarajeva, te istakao da je to bila hrabra odluka, koja je omugućila zaštitiu srpskog naroda na tom području.

- Imao sam i niz sastanaka s predstavnicima lokalnih zajednica i SNSD-a, kao što su Teslić i Bratunac, a razgovarao sam i s predstavnicima mladih SNSD-a o predstojećim izborima u ovoj organizaciji - ističe Dodik.

Dodik je prisustvovao i i završnoj tribini koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" i poručio da danas očekuje vijest da je sadašnji gradonačelnik opozvan.