latinica  ћирилица
19/03/2023 |  12:09 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska i Banjaluka ponosni na najveći sportski događaj u BiH "Srpska open" (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon obilaska mjesta izgradnje teniskih terena u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, rekao je da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, te da je Srpska ponosna na ovaj teniski spektakl.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Danas sam ovdje, da kažem da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći ugostiti sve tenisere koji dolaze na pripreme sedam dana prije. Ponosni smo na najveći sportski događaj - rekao je Dodik.

Ono što je važno jeste da Banjaluka s ovim dobija zaista jedan novi sadržaj, a samim tim i Republika Srpska, naglašava Dodik, te dodaje da je ovaj sportski događaj najveći, nakon Olimpijade u BiH. 

- Sve ukupna izgradnja okolo poprima jedan sasvim novi oblik. Banjaluka dobija jednu multifunkcionalnu dvoranu, a tenis se igra na otvorenom, zato neće biti ni postavljen krov, jer su takva pravila takmičenja. Nakon ovog događaja pristupiće se izgradnji pokretnog krova. Banjaluka dobija novi sadržaj na koji možemo biti ponosni - ističe Dodik.

Izgradnja teniskih terena u Banjaluci

"Srpska open" je jedan od najvećih događaja u istoriji sporta Republike Srpske, na kojem će pored svjetskog broja jedan Novaka Đokovića čestvovati još nekoliko svjetskih poznatih tenisera.