latinica  ћирилица
19/03/2023 |  12:25 ⇒ 13:58 | Autor: SRNA

Bursaćeva i i Miljanovićeva sa rukovodstvom Kipra

Članovi delegacije parlamenta BiH u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Snježana Novaković Bursać i Ljubica Miljanović sastale su se u Limasolu sa predsjednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom.
Bursaćeva i i Miljanovićeva sa rukovodstvom Kipra - Foto: SRNA
Bursaćeva i i Miljanovićeva sa rukovodstvom KipraFoto: SRNA

U okviru programa Interparlamentrane skupštine pravoslavlja, Bursaćeva i Miljanovićeva sastale su se i sa ministrom inostranih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom i predsjednicom Predstavničkog doma Anitom Demetriou.

One su kao članice delegacije Parlamentarne skupštine BiH učestvovale na zajedničkom sastanku članova Međunarodnog sekretarijata i predsjedavajućih i izvjestilaca odbora Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koja se od 16. do danas održao u Limasolu na Kipru.

Na sastanku se diskutovalo o pripremama 30. jubilarne Generalne skupštine, koja će od 29. juna do 3. jula biti održana na Halidikiju u Grčkoj, ali i o učešću delegacije BiH kao stalnog člana Interparlamentarne skupštine pravoslavlja.

Na kraju radnog dijela sastanka upriličena je prezentacija toma "Aja Sofija- crkve Premudrosti Božije u svijetu", a tom prilikom delegacija Parlamentarne skupštine BiH susrela se i sa mitropolitom limasolskim Atanasijem.