latinica  ћирилица
19/03/2023 |  22:18 ⇒ 22:18 | Autor: sputniknews.com

Bečić o drugom krugu: Svaki naš potez biće protiv Đukanovića

Predsjednički kandidat Aleksa Bečić rekao je da će partijski organi Demokratske Crne Gore donijeti odluku o podršci u drugom krugu izbora u Crnoj Gori.
Aleksa Bečić (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Aleksa Bečić (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Bečić je čestitao građanima Crne Gore, riječima da su izbori potvrdili da je Crna Gora 30. avgusta 2020. dobila slobodu u izbornim procesima.

- Političke strukture koje su pobijedile 30. avgusta, osvojile su večeras 60 odsto glasova, što je za 10 odsto više i potpuno je jasno šta je želja građana Crne Gore - rekao je Bečić.

Dodao je da je aktuelni predsjednik i kandidat DPS-a "Milo Đukanović sa 54 odsto prije pet godina došao na sadašnji rezultat i to je dokaz da se radi o politici prošlosti".

Bečić je čestitao kandidatu Pokreta Evropa sad Јakovu Milatoviću na rezultatu i svim drugim kandidatima koji su, kako je rekao, na fonu demokratskih promjena.

On je rekao da će ovlašćeni partijski organi donijeti odluku o podršci u drugom krugu, ali da ne treba imati dilemu da će svaki potez Demokrata biti da se glasa protiv Đukanovića i njegove politike prošlosti.