latinica  ћирилица
20/03/2023 |  07:02 ⇒ 07:45 | Autor: RTS

Novi tripl-dabl Nikole Јokića, Denver blistao u Bruklinu (VIDEO)

Denver nagetsi su savladali Bruklin netse u "Barkli centru" 108:102. Nikola Јokić je briljirao sa 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/Peter Foley SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/Peter Foley SHUTTERSTOCK OUT)

Možda je ova pobjeda znak povratka Denver nagetsa na pobjedničke staze poslije pet poraza u prethodnih šest mečeva, uključujući i jedan od večerašnjeg rivala u Koloradu.

Dan nakon tesnog poraza u "Medison skver gardenu" od Njujork niksa, ekipi Majka Melouna je bolje prijao Bruklin.

Na krilima izuzetno raspoloženog DŽamala Marija Denver rano dolazi do dvocifrene prednosti na samom startu. Kanađanin je ubacio 20 poena, bez promašaja za tri iz četiri pokušaja. Јokić je imao pet asistencija već u prvom periodu.

"DŽoker" je pojačao napadačku agersivnost i poenterski učinak, došavši do dvocifrenog učinka. Preuzimao je lopte na niskom postu i rješavao protivnike na njemu svojstven način. Prednost Nagetsa na poluvremenu bilo je 63:48.

Treća dionica je bila "DŽokerova" najplodonosnija sa 12 poena. Mogao je već tad da ostvari tripl-dabl, ali su saigrači promašivali zicer za zicerom. Bilo je i neprijatnih momenata po dvostrukog MVP-a, saigrač Majkl Porter DŽunior je zakucao preko njega, u namjeri da ispravi promašaj.

Tripl-dabl je došao na sredini četvrte dionice, simbolično za stotku na semaforu. Od tog poena gosti kreću sa krizom, dok se domaćini vraćaju velikom serijom do zaostatka 100:93.

Srećom, Netsi su promašili dvije otvorene trojke, nisu iskoristili probleme u napadu rivala i pet ličnih grešaka Nikole Јokića u tom trenutku.Presudili su poeni Gordona i trojka Koldvel-Poupa.

Valja dodati da sem tripl-dabla je Јokić izgubio samo jednu loptu i šutirao čak 9/12 iz igre.

Prvi strijelac Denvera na meču bio je Majkl Porter DŽunior sa 28 poena, uz devet skokova. DŽamal Mari je upisao 25 poena i osam asistencija.

Kod Netsa su prednjačili Mikal Bridžes sa 25 i Nik Klekston sa 19 poena i osam skokova.

Denver popravlja skor na prvom mjestu na 48-24. Bruklin je šesti sa 39-32.