latinica  ћирилица
20/03/2023 |  10:26 ⇒ 10:28 | Autor: SRNA

Na Sajmu vina u Diseldorfu i 10 kompanija iz BiH

Deset kompanija iz BiH izlaže svoje proizvode u Diseldorfu na najprestižnijem Sajmu vina i alkoholnih pića na svijetu "Provajn 2023", koji traje do sutra, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.
Sajam vina u Diseldorfu (Foto: komorabih.ba) -
Sajam vina u Diseldorfu (Foto: komorabih.ba)

Na zajedničkom štandu BiH nastupaju "Agrodestil" iz Laktaša, "Podrumi Vukoje 1982" i "Podrum manastira Tvrdoš" iz Trebinja, zatim vinarije "Čitluk", "Domanica", "Majić", "Fazan", "Hepok" iz Mostara, "Podrumi Andrija", Vinarija porodice Škegro.

"Provajn" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam posjeti više od 62.000 ljudi iz 140 zemalja, od kojih su 94 odsto stučni posjetioci, koji imaju priliku da se upoznaju o proizvodnom programu više od 7.000 izlagača iz 65 zemalja.

- I ove godine se očekuju velika posjećenost i uspješni rezultati za naše izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvod - istakli su iz Komore, koja već šesti put organizuje zajednički nastup kompanija iz BiH na ovom sajmu, koji je otvoren juče.