latinica  ћирилица
20/03/2023 |  11:20 | Autor: Agencije

Anćeloti: Nismo zaslužili poraz, mnogo nas je koštao loš januar

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da madridski klub nije zaslužio da izgubi od Barselone u derbi meču 26. kola La Lige, prenose španski mediji.
Karlo Anćeloti (Foto: EPA-EFE/Toni Albir) -
Karlo Anćeloti (Foto: EPA-EFE/Toni Albir)

Barselona je sinoć na Nou Kampu slavila rezultatom 2:1. Anćeloti je priznao da su igrači u svlačionici bili tužni i da ih boli poraz, ali je dodao da su ponosni na to kako su igrali.

- Zaslužili smo da pobijedimo, ponosan sam na svoje igrače. Izgubili smo zbog sumnjivog ofsajda. Kada se sve sabere i oduzme, mnogo nas je koštao loš januar, pošto nismo dobro reagovali poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Trebalo nam je više vremena da pronađemo pravu formu - rekao je Anćeloti.

On je istakao da Real neće odustati od borbe za titulu u La Ligi.

- Ako budemo igrali i dalje ovako, siguran sam da ćemo nešto da osvojimo ove sezone. La Ligu je sada praktično nemoguće osvojiti, ali nećemo da odustanemo. Međutim, čeka nas još Kup kralja i Liga šampiona - zaključio je Anćeloti.

Barselona je prva na tabeli La Lige sa 12 bodova prednosti u odnosu na Real.

- Nije gotovo, definitivno. Ne osjećamo se kao šampioni. To je korak naprijed i veoma sam srećan zbog igrača. Imamo izvanrednu atmosferu. Ono što oni rade se malo vrednuje. Imaju izvanredne rezultate i veoma sam ponosan na to kako igraju, kako se bore za svaku loptu, to morate da cijenite - istakao je Ćavi Ernandez, trener Barselone.