latinica  ћирилица
20/03/2023 |  11:41 ⇒ 11:46 | Autor: RTRS

Čabrić preuzela dužnost ministra porodice, omladine i sporta: Nastavak sa značajnim projektima

Novoizabrani ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić, preuzela je danas dužnost ministra i tom prilikom rekla da će prioritet u daljem radu biti podrška višečlanim porodicama, izrada strateški važnih dokumenata za mlade i realizacija značajnih sportskih događaja koji će biti održani ove godine u Republici Srpskoj.
Selma Čabrić preuzela dužnost ministra od Zlatana Klokića - Foto: Ustupljena fotografija
Selma Čabrić preuzela dužnost ministra od Zlatana KlokićaFoto: Ustupljena fotografija

Preuzmajući dužnost od ministra Zlatana Klokića, koji je po ovlaštenju predsjednika Vlade Srpske obavljao ovu dužnost u prethodnom periodu, Čabrićeva je istakla da će svi značajni projekti Ministarstva biti nastavljeni, ali da će se sa svojim saradnicima potruditi da unaprijedi sve oblasti u kojima postoji prostor za napredak.

- U toku je realizacija podrške višečlanim porodicama primjenom Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj gdje se roditeljima na mjesečnom nivou isplaćuje 750 KM na koje se plaćaju pripadajući porezi i doprinosi. Ovo je izuzetno značajna podrška i do sada se prijavilo preko 4000 porodica - istakla je Čabrić.

Ona je naglasila da će u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima mladih o svim značajnim pitanjima za ovu populaciju, kao i o izradi strateški važnih dokumenata za mlade.

Prema njenim riječima Republiku Srpsku u toku godine očekuju i značajni sportski događaji, poput teniskog turnira "Srpska open" i Evropskog školskog prvenstva u odbojci, koje će imati podršku Ministarstva.

Ministar, Zlatan Klokić, rekao je da je dužnost ministra porodice, omladine i sporta po ovlaštenju predsjednika Vlade Republike Srpske obavljao odgovorno, trudeći se da obezbijedi nesmetan rad i realizaciju aktuelnih projekata, poput podrške višečlanim porodicama.

- U tom periodu usvojena je i Omladinska politika Republike Srpske za period od 2023. do 2027.godine, tako da sa zadovoljstvom predajem dužnost i novom ministru želim uspješan mandat - rekao je Klokić.