mtel
latinica  ћирилица
20/03/2023 |  11:58 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Raspisan Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2022/23. godinu, za šta je budžetom predviđeno 155.000 KM.
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo (foto: twitter/@mnrvoid_rs) - Foto: Twitter
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo (foto: twitter/@mnrvoid_rs)Foto: Twitter

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Putem konkursa sufinansira se i odlazak akademskog osoblja sa javnih visokoškolskih ustanova iz Srpske u inostranstvo radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Putem konkursa sufinansira se i dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 19. aprila 2023. godine, a može se pronaći na internet stranici Ministarstva.