latinica  ћирилица
20/03/2023 |  12:12 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

PU Gradiška: Tokom vikenda sankcionisana 34 pijana vozača, od sutra kontrolišu "presretači"

Policija je na području Gradiške tokom vikenda sankcionisala 34 vozača zbog vožnje u pijanom stanju, a osam lica je uhapšeno, saopšteno je iz gradiške Policijske uprave i najavljeno da će od sutra kontrolu saobraćaja na putevima u njihovoj nadležnosti vršiti "presretači".
Policijska uprava Gradiška -
Policijska uprava Gradiška

Kod četiri mlada vozača utvrđeno je do 0,30 promila alkohola u krvi, kod 11 od 0,31 do 0,80 promila, a isti broj njih imao je u krvi od 0,81 do 1,5 promila, dok je sedam vozača vozilo sa više od 1,5 promila alkohola, dok je jedan odbio da se podvrgne alko-testu.

- Osam je i uhapšeno - naveli su iz PU Gradiška.

Iz Policijske uprave su obavijestili vozače da će od sutra do ponedjeljka, 27. marta, na putevima koje pokriva ova uprava dva "presretača" kontrolisati brzinu učesnika u saobraćaju.

Policija je u Gradišci u petak, 17. marta, od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja čiji su inicijali Č.K. privremeno oduzela "ford fijestu", kojom je upravljao dok nije bio vezan.

Policajci su utvrdili da je potvrda o registraciji vozila istekla, a na osnovu izvršenih provjera utvrđeno je da za kazne duguje 1.120 KM.

Protiv Č.K. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.