latinica  ћирилица
20/03/2023 |  12:31 ⇒ 13:18 | Autor: Agencije

Stojković objasnio kako će izbor DŽajića za predsjednika FSS uticati na "Orlove" (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se medijima uoči okupljanja reprezentativaca na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER, ilustracija) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER, ilustracija)

Orlovi na startu kvalifikacija dočekuju Litvaniju na Marakani 24. marta, dok tri dana kasnije igraju sa Crnom Gorom u Podgorici.

Dugujem izvinjenje naciji za Mundijal

- Dugujem izvinjenje naciji za prenaglašena očekivanja oko Dohe. Dugujem izvinjenje i onima koji su bili u Kataru, podržali nas. Svi smo htjeli da prođemo u drugi krug. Ne tražim alibi, ali moramo da se iskupimo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Maksimalno smo skoncentrisani, motivisani da dođemo do rezultata. Prvi korak je Litvanija - jasan je selektor Srbije.

Koliko izbor DŽajića može da utiče na stanje u reprezentaciji?

- Kao što znate, ja se nisam bavio izborima niti je to moj posao, ko god želio da me uvuče u tu priču. Јa znam šta je moj dio posla i fokusiran sam da ga odradim najbolje što mogu. Bio sam na skupštini da ispoštujem Savez. Lijepo je biti dio fudbalske Srbije kada je u pitanju najviši organ. Јa tu pokazujem samo respekt prema FSS. Mislim da je dobro da se stvorilo rukovodstvo, da ćemo imati stabilnu organizaciju. Što se odnosa sa predsjednikom tiče, tu nema nikakvih problema. Mi nikada nismo bili u svađi. Nismo imali komunikaciju, ali tako možete sa nekim deset godina i da sve bude u redu. Očekujem da sve bude u redu i da svako radi svoj posao - jasan je Stojković u obraćanju predstavbicima medija.

VIDEO PRES KONFERENCIЈE SELEKTORA SRBIЈE: