latinica  ћирилица
20/03/2023 |  12:37 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Požar u Svodni, pronađeno beživotno tijelo

Policijskoj upravi Prijedor 18. marta 2023. godine prijavljeno je da je u Novom Gradu u mjestu Svodna, na privatnoj zemljišnoj parceli, lokalitet "Brezici", vlasništvo D.L. iz Novog Grada, u ostacima požara pronađeno beživotno tijelo lica D.L, saopšteno je iz PU Prijedor.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Izvršenim uviđajem na licu mjesta, prikupljenim obavještenjima, te drugim mjerama i radnjama koje su preduzete u cilju utvrđivanja okolnosti prijavljenog događaja, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postajanje elemenata krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je naložio vršenje obdukcije nastradalog lica D.L, a koja će biti izvršena 20. marta 2023. godine u Јavnoj zdravstvenoj ustani Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske.

Iz PU Prijedor apelujU na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom paljenja vatre na otvorenom prostoru, da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava širenja požara.