latinica  ћирилица
20/03/2023 |  13:18 ⇒ 14:51 | Autor: Agencije

Stojković: Učinićemo sve da napravimo prvi korak (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je danas da želi da njegov tim pobijedi Litvaniju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.
Ekipa Srbije (Foto: EPA/Ronald Wittek, ilustracija) -
Ekipa Srbije (Foto: EPA/Ronald Wittek, ilustracija)

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči mečeva kvalifikacija za EP 2024. protiv selekcija Litvanije i Crne Gore.

- Moramo da budemo spremni na jedno, a to je da će svaka utakmica biti finale. Ne želimo da razočaramo. Ako je neko bolji, mi ćemo čestitati, ali od nas puno toga zavisi. Prvi korak je pobijediti Litvaniju i to je ono čime smo najviše okupirani i najviše razmišljamo. Ne možemo da pričamo o utakmici koja je peta po redu. Svi znamo da nas 24 godine nije bilo na EP, taj podatak je zabrinjavajući - istakao je Stojković na konferencije za medije u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije je naveo da ga uoči mečeva sa Litvanijom i Crnom Gorom raduje zdravstveni bilten igrača.

- Učinićemo sve da napravimo prvi korak, a to je da pobijedimo Litvaniju. Znamo gdje smo griješili i šta treba popraviti. Pretpostavljam da to svi znaju, da ta naša defanziva bude bolja. Ali, kada govorimo o njoj, ne možemo govoriti individualno. Cijeli tim mora da se brani i napada. Imali smo puno analiza, znamo gdje su bile greške i šta treba popraviti. Vjerujem da smo na dobrom putu da riješimo probleme. Neću nikome da dozvolim da kažem da je laka grupa. Za mene najteža grupa. Ko pomisli da je utamica protiv Litvanije laka, taj je u velikom problemu. Večeras ćemo imati sastanak na kom želim da igračima objasnim neke stvari - dodao je Stojković.

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Crnom Gorom u Podgorici.

Pored Srbije, Litvanije i Crne Gore u grupi G kvalifikacija za EP 2024. nalaze se još Mađarska i Bugarska.

- Treba da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne onaj strah koji će nam oduzeti noge. Meni će svaka utakmica biti ista, kao i našim igračima. Nevažno kako se protivnik zove. Veliki je ulog. Kao što sam rekao, svaka utakmica je finale i tako ćemo se spremati. Samo se sa tim pristupom možemo nadati nečemu. Svi ostali će vam reći da će se boriti za jedno od dva mjesta. Da li će nas gledati kao favorite ili autsajdere, to je manje bitno. Mi ćemo utakmicu sa Crnom Gorom ispratiti na najsportskiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji - naglasio je selektor Srbije.

Selektor Srbije je istakao da je razgovarao i sa fudbalerom Liverpula Stefanom Bajčetićem.

- Što se Bajčetića tiče, mislim da je sve ovo što se izdešavalo prebrzo došlo za 18-godišnjeg klinca. On jeste talenat, igrač koji obećava. Naravno da smo razgovarali. Ono što je važno jeste da mislim da nije spreman da igra ni za Španiju ni za Srbiju. Vidjećemo kakva će na kraju biti odluka, ali u ovom momentu nije spreman da igra ni za jedne ni za druge - dodao je Stojković.