latinica  ћирилица
20/03/2023 |  15:47 | Autor: RTS

DŽajić: Puna podrška reprezentaciji Srbije na putu ka EP u Njemačkoj

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan DŽajić izjavio da je u interesu svih da se nacionalni tim plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.
Dragan DŽajić (Foto: Tanjug/Miloš Milivojević) -
Dragan DŽajić (Foto: Tanjug/Miloš Milivojević)

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi gde je počela pripreme za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024. Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, a tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u Podgorici.

DŽajić je nedavno izabran za novog predsjednika FSS, a 20. mart je bio prvi radni dan za novo rukovodstvo Saveza. U prostorije FSS na Terazijama 35 u Beogradu stigli su DŽajić i potpredsjednik Branislav Nedimović, a prisutan je bio generalni sekretar Јovan Šurbatović.

DŽajić je rekao da mu prija što se poslije brojnih aktivnosti oko Izborne skupštine FSS, pažnja javnosti konačno usmjerila ka terenu i pripremama reprezentacije za start u kvalifikacijama za EP.

- Konačno možemo da stavimo tačku na sve što je bilo prethodnih dana, na sva pisanja medija i da se posvetimo konkretnim zadacima. U interesu svih nas je da fudbalska reprezentacija Srbije zablista u kvalifikacijama i da se plasira na završni turnir u Njemačkoj 2024. godine. Selektor i igrači imaju punu podršku od nas iz rukovodstva, očekuju nas veliki izazovi i veoma važne utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Pravo sa Terazija uputiću se ka Staroj Pazovi i ispratiti prvi trening reprezentacije. Želim da se upoznam sa igračima i da im poželim sreću na početku ciklusa za koji se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da završimo u pobjedničkom raspoloženju - rekao je DŽajić za zvanični sajt FSS.

DŽajić je odmah po stupanju na novu dužnost jasno i glasno naznačio šta su prioriteti Saveza u narednom periodu.

-Prioritet broj jedan je uspjeh reprezentacije i plasman na velika takmičenja, a uporedo sa takmičarskim ciljevima moramo da razmišljamo o infrastrukturi. Moja je velika želja da se fudbal u Srbiji igra na boljim terenima i u ljepšim uslovima. To se prije svega odnosi na Superligu Srbije i FSS će dati sve od sebe da klubovi dobiju adekvatnu pomoć pri realizaciji novih infrastrukturnih projekata. Moramo da imamo moderne fudbalske objekte koji mogu da odgovore svim zahtjevima, kriterijumima i terminima u kalendaru UEFA. Sve kako dolikuje državi koja mnogo voli fudbal i koja svoju reprezentaciju i svoje klubove želi uvijek da vidi na najvećoj sceni evropskog i svjetskog fudbala - istakao je DŽajić.