latinica  ћирилица
20/03/2023 |  16:22 | Autor: RTRS

Adamu Sendleru nagradu za američki humor "Mark Tven" (VIDEO)

Glumac Adam Sendler u nedjelju je osvojio je nagradu za američki humor pod nazivom "Mark Tven".
Adam Sendler (Foto arhiv: EPA/WARREN TODA) -
Adam Sendler (Foto arhiv: EPA/WARREN TODA)

Ovom događaju prisustvovali su brojni komičari, ali i Sendlerove dugogodišnje kolege i prijatelji: Dru Berimor, Konan O'Brajen, Kris Rok, Јenifer Aniston, Stiv Bušemi, Den Karvi i Luis Guzman.

Neki od njih su odlučili podijeliti sa publikom svoje viđenje Sendlera, rekavši da su svjedočili njegovoj kreativnoj dugovječnosti, dok su se neki našalili kako glumac ima sklonost da na svojim filmovima zapošljava prijatelje.

Na kraju večeri, Adam Sendler je odao počast svojim roditeljima, braći i sestrama, jer su ga, kako kaže "naoružali čudnim iracionalnim samopouzdanjem" kojeg on još uvijek ima.

Sendler je privukao pažnju još 1990. godine kao član glumačke postave u seriji "Saturday Night Live". Nakon što je otpušten iz glumačke postave nakon pet godina rada, započeo je izuzetno uspješnu filmsku karijeru koja se protegla u više od 30 filmova, zaradivši preko tri milijarde dolara širom svijeta.

Ovaj 56-ogodišnji glumac je sedmi glumac koji je dobio ovu nagradu, pridruživši se tako Bilu Mareju, Tini Fey, Vilu Farelu, Biliju Kristalu, Ediju Marfiju i DŽuliji Luis-Drajfus.