latinica  ћирилица
21/03/2023 |  07:35 | Autor: SRNA

Mitrovića čeka veća kazna?

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović suočava se sa dugom zabranom neigranja nakon što je Fudbalska asocijacija Engleske saopštila da je jasno da je "nedovoljna" standardna kazna zbog njegovog isključenja na utakmici protiv Mančester junajteda.
Aleksandar Mitrović (Foto: EPA-EFE/PETER POWELL) -
Aleksandar Mitrović (Foto: EPA-EFE/PETER POWELL)

Mitrović je postigao vodeći gol za Fulam na jučerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici engleskog Kupa na stadionu "Old traford" u Mančesteru, ali je isključen nakon naguravanja sudije Krisa Kavana.

Njegov saigrač Vilijan Borhes da Silva i trener Marko Silva, takođe su dobili crvene kartone, ali je Mitrovićevo ponašanje razlog posebne pažnje Fudbalske asocijacije Engleske.

Asocijacija od Fulama traži da osigura da se igrači primjerno ponašaju dok je Silva optužen za nekoliko prekršaja.

- Fudbalska asocijacija Engleske smatra da je očigledno da standarna kazna predviđena za crveni karton za nasilno ponašanje nije dovoljna. Njegovo ponašanje, govor, bili su nasilni, uvredljivi ili prijeteći prije isključenja. Marko Silva je koristio nasilne i uvredljive riječu prema četvrtom sudiji prije isključenja. Takođe se navodi da je bacio bocu sa vodom u pravcu sudije - navodi se u saopštenju ove asocijacije.