latinica  ћирилица
21/03/2023 |  09:24 | Autor: RTRS

Dokumentarni film "Neki novi Brodvej" prikazan u Grčkoj (FOTO)

Grčka premijera filma "Neki novi Brodvej", reditelja Denisa Bojića, održana je sinoć u Solunu, u prepunoj sali gradskog pozorišta "Melina Merkuri", u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj.
"Neki novi Brodvej" prikazan u Grčkoj - Foto: RTRS
"Neki novi Brodvej" prikazan u GrčkojFoto: RTRS

Projekciji filma prisustvovala je ekipa filma predvođena direktorom Daun sindrom centra Banjaluka Zoranom Јelićem, zatim šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelena Јovanović, konzul žeran Srbije u Solunu Јasmina Milačić, načelnik opštine Kalamarja Dardamanelis, zamjenik gradonačelnika Soluna i predsjednik udruženja Daun centra u Grčkoj Nikolaos Zeimbekis, grčki đaci koji uče srpski jezik predvođeni profesoricom Marijanom Milunović, kao i drugi predstavnici diplomatskog, kulturnog i javnog života Grčke.

Pred početak filma okupljenima se putem videa obratio i ambasador osoba sa Daunovim sindromom Vlado Đajić.

Neki novi Brodvej" prikazan u Grčkoj (Foto: RTRS)

Povodom proslave 21. marta, Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, večeras će Daun centar iz Banjaluke i Daun centar Grčke potpisati memorandum o bratimljenju.

Dugometražni dokumentarni film "Neki novi Brodvej" je nastao u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i Daun sindrom centra iz Banjaluke, i prvi je dugometražni film iz BiH koji se bavi problemom socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom starijim od 18 godina.