latinica  ћирилица
21/03/2023 |  09:30 ⇒ 10:13 | Autor: RTRS

Banjaluka: Na Gambitovom turniru 72 mladih šahista

Proteklog vikenda održan je 16. "GAMBIT Banjaluka Grand Prix" šahovski turnir za djecu, prvi u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.
Gambit Banjaluka (Foto: gambitbanjaluka.com) -
Gambit Banjaluka (Foto: gambitbanjaluka.com)

Nastupila su 72 takmičara iz Banjaluke, Јajca, Cazina, Doboj-istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a šampionsku titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena, srebro je pripalo domaćem takmičaru banjalučkog GAMBIT-a Petru Gaziću sa sedam poena dok je treće mjesto osvojio Omer Јahić takođe sa sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti iz škole šaha "GAMBIT" Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština. Odigrano je ukupno  devet kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

"GAMBIT Banjaluka Grand Prix" serija šahovskih turnira je počela 2019. godine s ciljem da se svake godine održi određen broj takmičenja za djecu iz "GAMBIT-a" u njihovom gradu na Vrbasu kako bi sticali važno turnirsko iskustvo a ujedno i roditeljima smanjili troškovi za putovanja na takmičenja.

Sve rezultate sa takmičenja možete pogledati na ovom linku.