latinica  ћирилица
21/03/2023 |  11:50 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Elektroprivreda i RiTE Gacko sklopili ugovor od 360 miliona KM (FOTO/VIDEO)

Predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske i Rudnika i Termoelektrane Gacko sklopili su danas u Gacku, u prisustvu predsjednika Srpske Milorada Dodika, ugovor vrijedan više od 360 miliona KM za zajednički nastup na tržištu električne energije.
Sastanak sa rukovodstvom opštine Gacko - Foto: RTRS
Sastanak sa rukovodstvom opštine GackoFoto: RTRS

Predsjednik Srpske sastao se danas sa upravom Rudnika i Termoelektrane Gacko. Nakon ovog sastanka, Dodik je razgovarao i sa opštinskim rukovodstovom.

Dodik je nakon sastanka rekao da RiTE Gacko predstavljaju strateški objekat za razvoj Srpske.

- Ovaj objekat mora opstati i radimo na rješavanju svih problema - rekao je Dodik.

Naglasio je da će školovanje učenika u srednjoj školi u Gacku biti u skladu sa potrebama RiTE Gacko.

Istakao je da postoji problem sa prenosnom mrežom.

- Ali to je problem na nivou Elektroprenosa BiH. Ako oni to ne riješe, mi ćemo - rekao je Dodik.

Dodik u Gacku (Foto: RTRS)

Vršilac dužnosti generalnog direktora RiTE Gacko Maksim Skoko rekao je da je danas potpisan ugovor sa Elektroprivredom Srpske.

Dodik u Gacku (Foto: RTRS)

- Ugovor traje dvije godine i mi smo u obavez da matičnom preduzeću isporučimo struju u vrijednosti od 3.000 gigavat časova struje. Zauzvrat dobićemo novac po cijenam koje smo dogovorili. Takođe, prema ugovoru, zajednički ćemo nastupati na tržištu - rekao je Skoko.

Vrijednost ugovora je 360 miliona KM.

Direktor Elektroprivreda Luka Petrović je istakao da je potpisan ugovor o međusobnim ekonomskim odnosima i zajedničkom nastupu na tržištu električne energije koji će trajati dvije godine i omogućiti bolji rad dva preduzeća.

Maksim Skoko - Luka Petrović (Foto: RTRS)

Sastanku sa Dodikom prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora RiTE Gacko Maksim Skoko i uprava tog preduzeća, kao i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Predsjednik Republike Srpske na sastanku sa rukovodstvom opštine Gacko razgovarao je o situaciji u toj lokalnoj zajednici, kao i započetim i planiranim projektima.

Dodik je rekao da su u Gacku problemi nasljeđeni od strane prošle opštinske uprave.

- Moramo riješiti određena pitanja. Moramo napraviti sinergiju između RiTE Gacko i opštine - dodao je Dodik.

Načelnik Gacka Ognjen Milinković rekao je da su razgovarali o projektima koju su započeti.

- To je vodovod, dvorana, kao i projekti iz poljoprivredi. Apostrofirali smo i neke probleme i moraćemo raditi određene rezove - rekao je Milinković.

Sastanku Dodika sa načelnikom Gacka Ognjenom Milinkovićem i rukovodstvom te opštine prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

Sastanku prisustvuju generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović i vršilac dužnosti direktora RiTE Gacko Maksim Skoko.

Nakon Gacka, Dodik je posjetio i Bileću.