latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:27 | Autor: SRNA

Milići: Predstava za djecu "Crvenkapa" povodom početka proljeća

Glumci "Mašinog pozorišta" iz Beograda danas su u obdaništu "Poletarac" u Milićima odigrali predstavu "Crvenkapa" pred 90 djece čime je počela manifestacija "U susret proljeću".
Predstava "Crvenkapa" u Milićima - Foto: SRNA
Predstava "Crvenkapa" u MilićimaFoto: SRNA

Direktor ovog obdaništa Ljubinka Savić izjavila je da su predstavom obilježili početak proljeća.

- Ovo je prilika da djeca upoznaju nove događaje. Njih 17 su predškolci, a akcenat je na socijalizaciji i ovo je sigurno dobrobit za djecu - ocijenila je Savićeva.

Јedan od glumaca Saša Pantić izjavio je novinarima da je ovo poučna predstava na koju djeca lijepo reaguju i da su jako srećni što je prvi dan proljeća u Milićima počeo lijepo za najmlađe, ali i za glumačku ekipu.

- Nadamo se da će ovo biti tradicija jer se djeca navikavaju na pozorište, kostime i glumce. Njihova sreća i radost daju nam snagu i krila da nastavimo dalje - rekao je Pantić i zahvalio Savićevoj i opštini Milići koji su imali razumijevanja da djecu obraduju proljećnom predstavom.

Opština Milići sponzorisala je ovu predstavu u kojoj glumačku ekipu čine Maša Pantić u ulozi Crvenkape, Đorđe Јovičić u ulozi Vučka i Saša Pantić koji glumi Vučkovog tatu.