mtel
latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:55 ⇒ 22/03/2023 | 10:51 | Autor: TANЈUG

Milatović: Najbolji mogući odnosi sa Srbijom u interesu svih

Kandidat Pokreta Evropa sad u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, Јakov Milatović kaže da će se, ako bude izabran, založiti za najbolje moguće odnose sa Srbijom, što je u interesu građana obiju država.
Јakovi Milatović (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/nr) -
Јakovi Milatović (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/nr)

- Nažalost, u prethodnom periodu često nije bio takav slučaj. Sjećate se onih politički zatvorenih granica 2020. godine koje su potupuno uništile privredu i turizam te godine? Mi sa svim zemljama u regionu želimo i hoćemo najbolje moguće odnose. Želimo da unaprijedimo ekonomsku saradnju. Mislim da postoji veliki potencijal - naveo je Milatović u intervjuu za Euronjuz Srbija.

Kao primjere projekata na kojima želi da radi sa Srbijom istakao je auto-put od Bara do Beograda i izgradnju jadransko-jonskog auto-puta.

 - To su stvari o kojima želimo da razgovaramo sa Beogradom, Sarajevom, Tiranom. Ne želimo da se vraćamo u politike u koje nas je Milo Đukanović non-stop vraćao - rekao je Milatović.

Na pitanje o tome što ga pristalice DPS optužuju da je eksponent SPC i Beograda, kandidat pokreta Evropa sad kaže da je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj, da je vjernik, ali da je prije svega slobodan čovjek, koji će kao predsjednik da tretira na isti način sve građane.

Ponavlja da se zalaže za najbolje odnose sa Beogradom i dodaje da su regionalne integracije temelj evropskih integracija.

- Njemačka, Francuska, zemlje Beneluksa i Italija su upravo kroz regionalnu saradnju napravile prvi korak ka onome što su kasnije bile ekonomske integracije. Zato vidim regionalne ekonomske integracije kao suštinski neodvojivi dio naših evropskih integracija - naveo je, između ostalog, Milatović.