latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:56 | Autor: RTRS

Vlasenica domaćin cilja druge etape biciklističke trke Beograd-Banjaluka

Vlasenica će peti put biti domaćin cilja druge etape na Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka, koja se vozi od 19. do 22. arpila.
Vlasenica domaćin bicilističke trke - Foto: RTRS
Vlasenica domaćin bicilističke trkeFoto: RTRS

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević podsjetio je na važnost ovog događaja.

- Ovo je najveći sportski događaj za Vlasenicu. Nešto što povezuje Srpsku u Srbiju, nešto što je više od simbolike, za nas poseban događaj. Radujemo se da imamo priliku da ugostimo najveća imena iz svijeta biciklizma, i da promovišemo našu opštinu. I ovaj događaj pokazuje da ne postoji granica između Srbije i Republike Srpske. Učinićemo sve da budemo najbolji domaćini. Cilj je da kroz ovaj događaj podignemo biciklizam na ovim prostorima i u našem gradu na viši nivo - naveo je Kraljević.

Direktor trke Vladimir Kuvalja kaže da u trci nastupaju takmičari iz preko 30 svjetskih zamalja.

Druga etapa vozi se od Bijeljine do Vlasenice, 20. aprila.

- Po peti put smo u Vlasenici i moram da kažem da se uvijek ovdje dobro osjećamo, gdje smo možda i najbolje dočekani. Veliki broj ekipa se prijavio, opet ćemo imati sjajnu trku. Druga etapa, gdje je cilj u Vlasenici, je kraljevska etapa, sa dva brdska cilja, i na njoj se odlučuje plasmam. Dolaze nam ekipe iz cijelog svijeta, biće opet izuzetno kvalitetna trka, sa biciklistima iz 30 zemalja. Ovo je i kvalifikaciona trka za OI u Parizu - rekao je Kuvalja.

Organizator trke je Biciklistički savez Republike Srpske.

- Biciklistički savez Srpske , dao je punu podršku ovoj trci, koja je jedan od najvećih sportskih događaja u državi. Mi smo ujedno i organizatori trke. Hvala predsjednku i Vladi Republike Srpske na velikoj pomoći. Ova druga etapa je i najteža etapa, brdska etapa. Ovdje u Vlasenici, tradicionalno će se voziti krugovi. Radujem se i vjerujem da će, kao i svih ovih godina, trka proći u najboljem mogućem redu - rekao je potpredsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Željko Lukić.

Trka startuje 19. aprila iz Beograda, cilj je u Bijeljini.

Druga etapa vozi se dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice. Treća etapa vozi se od Doboja do Prijedora, 21. aprila, a posljednje četvrta etapa od Novog Grada preko Dubice, Kostajnice, Gradiške, Laktaša do Banjaluke, gdje će tradicionalno 22. aprila biti voženi krugovi.

Cilj je na Trgu Krajine u Banjaluci.