latinica  ћирилица
21/03/2023 |  16:05 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Sutjeska i Borac igraju za četvrtfinale kupa i za gradnju spomen-krsta poginulim borcima (VIDEO)

Fudbalski klub Borac premijerligaš BiH iz Banjaluke, u četvrtak će se u Foči, sa domaćom Sutjeskom, sastati u osmini finala Kupa "Dr Milan Јelić".
FK Sutjeska (Foto: instagram.com/fk_sutjeska_foca) -
FK Sutjeska (Foto: instagram.com/fk_sutjeska_foca)

Utakmica će imati i dobrotvorni karakter, jer je prihod od ulaznica namijenjen za gradnju spomen krsta poginulim borcima Vojske Republike Srpske na brdu Dub.

Najveći fudbalski klub u Srpskoj i hrabre prvoligaše iz Foče koji posljednjih godina nižu uspjehe, osim kvalitetne igre povezuje činjenica da je više njih igralo u redovima Borca.

Među njima i Nikola Mojović, koji je prije četiri godine igrao za banjalučki klub i sa njim izborio plasman u Premijer ligu BiH. Dobru fudbalsku predstavu, od čijih ulaznica po cijeni od po tri KM će pomoći izgradnju spomen obilježja.

- Utakmica sa Borcem ima i humanitarni karakter, jer će sav prihod od prodatih ulaznica biti doniran za izgradnju spomen-krsta na Dubu, tako da pozivam sve navijače Sutjeske i ljubitelje fudbala da dođu, da nas istinski podrže i da, nadamo se, svi zajedno proslavimo pobjedu - rekao je Nikola Mojović sportski direktor FK Sutjeska Foča.

Zoran Obrenović fudbaler Sutjeske je naglasio da idu na pobjedu, kao i na svakoj utakmici.

- Pozvao bih Havere da dođu, njihova podrška nam mnogo znači, a razlog više je i lijep gest našeg kluba da pomogne gradnju spomen-krsta na Dubu - dodao je Obrenović.

Dva kluba povezuje i proslavljeni fudbaler Darko Vojvodić nekada trener Banjalučanima sa kojim su osvojili titulu prvaka Srpske, a sadašnji predsjednik Sutjeske. Uz dobrodošlicu Borcu, ističe i da prihod s utakmice je znak zahvalnosti opštini Foča koja ulaže u razvoj kluba.

- Mi smo kao klub dužni da vrate lokalnoj zajednici sve ono što ona pruža, pa je učestvovanje u gradnji spomen-krsta samo jedan u nizu budućih koraka Sutjeske - naglasio je Darko Vojvodić predsjednik FK Sutjeska.

Spomen-krst na brdu Dub iznad Foče za poginule srpske borce iz Prevraća koji će biti visok oko 15 metara gradiće mjesna zajednica Dušanovo i Organizacija porodica poginulih boraca.