latinica  ћирилица
21/03/2023 |  16:35 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Kabinet predsjednika i Vlada Srpske izdvojiće dva miliona KM za otpremnine u Bileći (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će Kabinet predsjednika i Vlada Srpske izdvojiti po milion KM za otpremnine za radnike opštine Bileća koji su tehnološki višak.
Dodik u Bileći - Foto: RTRS
Dodik u BilećiFoto: RTRS

Dodik je rekao da će za 80 radnika biti obezbijeđene otpremnine u iznosu od 23.000 do 28.000 KM, podsjećajući da 60 odsto budžeta opštine ide za finansiranje plata, dodajući da problem prevelikog broja zaposlenih mora biti riješen. 

- Pet plata nije isplaćeno. Јa ću iz Kabineta predsjednika u narednih mjesec, mjesec i po, izdvojiti sredstva za jednu platu. To svakako nije rješenje, rješenje su otpremnine - istakao je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Bileća.

On je poručio da ovaj roblem mora btii riješen, kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje i razvoj opštine.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da će Vlada i predsjednik Srpske pomoći ovoj opštini da izađe iz finansijskih problema, zahvaljujući onome što je danas dogovoreno.

Vujović je rekao da je među prioritetima dovođenje opštinskog budžeta u funkciju, odnosno da opština može redovno da isplaćuje plate, servisira obaveze i vraća dugove.

- To znači da ćemo morati da riješimo višak radnika koji ova opština ima na neki zadovoljavajući način za sve - i za radnike i lokalnu upravu - rekao je on.

Sastanku Dodika sa načelnikom Bileće i predsjednikom Skupštine opštine Matom Vujović, prisustvovali su i generalni direktor Elektroprivrede Luka Petrović, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, te ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

Dodik je prethodno posjetio Gacko gdje je prisustvovao sklapanju ugovora Elektroprivrede Republike Srpske i Rudnika i Termoelektrane Gacko vrijednog više od 360 miliona KM za zajednički nastup na tržištu električne energije.