latinica  ћирилица
21/03/2023 |  16:58 ⇒ 19:58 | Autor: sputniknews.com

Đoković odgovorio Americi: Ne kajem se - ne želim da živim u prošlosti

Novak Đoković rekao je u intervjuu za Si-En-En da mu je žao što nije igrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali da se ne kaje zbog što nije promijenio svoju odluku o vakcinaciji zbog koje mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari, ilustracija)

Poslije osvajanja Australijan opena Novak Đoković igrao je na turniru u Dubaiju, ali nije mogao da putuje u Ameriku gdje je i zabranjen ulazak nevakcinisanim strancima.

- Ne kajem se. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natjera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarasu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1 - rekao je Đoković.

Srpski teniser istakao je da mu je žao što nije mogao da se takmiči na turnirima koje je osvajao po pet (Indijan Vels) i šest puta (Majami), ali da se nada da će se pravila za ulazak u SAD promijeniti do US Opena.

- Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspjeha tamo, ali donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promijeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu - istakao je Đoković.

Srpski as podvukao je da su mu Grend slemovi primarni cilj, a na US Open posebno bi volio da ode zbog publike jer je kako kaže uživao kada je 2021. godina igrao finale protiv Danila Medvedeva. Iako je izgubio od Rusa Đoković i danas pamti fantastičnu atmosferu sa tog meča.

- Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživio sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala; Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti - zaključio je srpski as.

Đoković se na teren vraća u aprilu kada će najprije igrati na Mastersu u Monte Karlu, a potom se seli u Banjaluku gdje se održava Srpska open.