latinica  ћирилица
21/03/2023 |  17:04 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska raspolaže energetskim potencijalima (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska raspolaže značajnim energetskim potencijalima, a uoči Samita energetike u Trebinju, poručio da je upravo ova oblast jedna od najvažnijih globalnih tema.
Dodik u Bileći - Foto: RTRS
Dodik u BilećiFoto: RTRS

Istakao je da Republika Srpska ima prednost i da sada možemo da budemo zadovoljni kada je riječ je o proizvodnji električne energije.

- Mora se pravilno raspolagati investicionim potencijalima u sektoru energetike, kao i da se mora obratiti pažnja na održavanje sistema da proces proizvodnje električne energije i distribucije ne bi bio ugrožen - rekao je Dodik.

Istakao je da ima brojnih izazova kada je riječ o sektoru energetike, ali da je Samit u Trebinju, kojem će prisustvovati predstavnici političkog i privrednog života Srpske, BiH, regiona i Evrope prilika da se o tome razgovara.

Samit energetike, koji organizuju Elektroprivreda Republike Srpske, kompanija SET i grada Trebinje, okupiće naredna tri dana 720 učesnika, među kojim je i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Pokrovitelji Samita koji okuplja stručnjake, naučnike i donosioce odluka iz oblasti energetike, privrede i industrije su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.