latinica  ћирилица
21/03/2023 |  20:47 ⇒ 22/03/2023 | 07:22 | Autor: SRNA

Zaplijenjeno oko 43 kilograma zlatnog nakita u vrijednosti oko 2,3 miliona evra

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplijenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrijednost procijenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.
Aerodrom u Skoplju (Foto: ilustracija/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Aerodrom u Skoplju (Foto: ilustracija/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit, uključujući i od bijelog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Lice i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavješten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

- Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbjednosti građana, snažno je usmjerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu - rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov, prenosi "Nova Makedonija".