latinica  ћирилица
21/03/2023 |  22:01 | Autor: SRNA

Pola miliona KM za obnovu Saborne crkve u Mostaru

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što je Gradska uprava prilikom kreiranja budžeta našla način da sa pola miliona KM pomogne obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.
Saborni hram u Mostaru - Foto: RTRS
Saborni hram u MostaruFoto: RTRS

Milivojević je izrazio nadu da će i gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Vijeća Salem Marić biti uključeni i pomoći u traženju novca sa viših nivoa vlasti da se konačno završi jedini veliki vjerski objekat u BiH koji nije obnovljen.

On je u vezi sa dokumentom gradskog budžeta za ovu godinu izrazio zadovoljstvo što postoji rast prihoda i budžeta i da je to sigurno dijelom zasluga i Gradske uprave i Gradskog vijeća.

Govoreći o budžetu, Milivojević je izrazio nadu da će svi projekti koji su započeti biti završeni i da će se nastaviti istim tempom sa dodatnim projektima.

Milivojević je rekao i da je zadovoljan što su njegovi raniji amandmani značajno uvaženi i da će podržati ovaj dokument.

- Drago mi je da će ove godine neki od velikih projekata posebno kada je riječ o vodosnabdijevanju Žitomislića, Gubavice, Pijesaka ili Kosora biti završeni. Tražio sam da se značajnije posvetimo pitanju vodosnabdijevanja, ne samo u naselju Željuša koje nema nikako vodu, nego u cijelom tom dijelu koje se snabdijeva iz izvorišta Salakovac - rekao je Milivojević.

On je dodao da je to kapitalni projekat i da se ove godine treba početi sa sanacijom cjevovoda, čime će biti ušteđene znatne količine vode.

- Nadam se da ćemo zaokružiti tu finansijsku konstrukciju i da će svi koji se snabdijevaju iz Salakovca biti riješeni - rekao je Milivojević.

Milivojević je zatražio da se u prijedlogu budžeta na stavci za advent, Novu godinu i Ramazan od 325.000 KM uvrsti i stavka za Pravoslavnu novu godinu čime bi iskoračili i na tom polju i zadovoljili još jedan dio populacije Mostara, što je i usvojeno.

Milivojević je zatražio i da se naknada od elektroprivreda koja je prenesena iz prošle godine a čija je namjena za asfaltiranje na području Željuše i Lišana od 90.000 KM ostavi u budžetu, a da se novi iznos od 80.000 KM usmjeri na asfaltiranje u Hodbini, što je isto usvojeno.