latinica  ћирилица
22/03/2023 |  07:42 ⇒ 07:47 | Autor: SRNA

Obratiti pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi nesmetano, a vozačima se savjetuje da obrate pažnju na pješake u naseljenim mjestima i na povećan broj biciklista i motocikista, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Bicikl i motocikl (Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER) -
Bicikl i motocikl (Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER)

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk i Stanić Rijeka-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH će se danas izvoditi radovi na lokalitetu Ševaš Njive /dionica Žitomislići-Počitelj/ zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog radova sporije se vozi na magistralnom putu Јablanica-Mostar, u Donjoj Јablanici, zatim na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.