latinica  ћирилица
22/03/2023 |  14:46 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Sijarto: Dodik se neće naći ni na kakvoj listi sankcija dok smo mi na vlasti (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas u Trebinju da se predsjednik Republike Srpske neće naći ni na kakvoj listi sankcija dok je ova vlast u Mađarskoj.
Peter Sijarto - Foto: RTRS
Peter SijartoFoto: RTRS

Sijarto je rekao da oni koji misle da na Balkanu bilo šta može da se riješi sankcijama, pojma nemaju o Balkanu.

- Oni koji žele da se uvedu sankcije u regionu zapadnog Balkana, oni se prave kao važni na taj način da pokriju koliko im je nepoznanica ovaj region. Ti ljudi su neposobni da poštuju volju naroda koji žive na Balkanu - rekao je Sijarto u okviru sesije "Energetska stabilnost i energetska nezavisnost u regionu" na Samitu energetike.

Naveo je da lideri na Balkanu, kao što je Dodik, nisu na lotou dobili nagradu da budu predsjednici nego su pobijedili na izborima.

- Većina glasača je odlučila da Dodik bude predsjednik. Mislim da je obaveza svakoga da prihvati i poštuje tu odluku i izbor. Možete da ga volite ili da ga ne volite. Možete i nas da volite i ne volite, ali bili su izbori koji su donijeli rezultet - rekao je Sijarto.

Prema njegovim riječima, oni koji žele da se protiv Dodika uvedu sankcije i da se on nađe na listi sankcionisanih osoba, oni ne žele da ispoštuju volju građana Srpske.