latinica  ћирилица
22/03/2023 |  16:14 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Svjetska banka predstavila projekte vrijedne 365 miliona dolara

Šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristofer Šeldon predstavio je danas u Sarajevu novi "Okvir partnerstva sa BiH za period od 2023. do 2027. godine", koji definiše prioritete za narednih pet godina, a prema kojem je planirano osam projekata vrijednih 365 miliona dolara.
Šeldon u Sarajevu predstavio projekte vrijedne 365 miliona dolara - Foto: SRNA
Šeldon u Sarajevu predstavio projekte vrijedne 365 miliona dolaraFoto: SRNA

Šeldon je ovaj plan i aktivnosti Svjetske banke predstavio na sastanku Foruma za koordinaciju razvojnih partnera, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na sastanku je naglašeno da aktuelni program Svjetske banke uključuje 11 projekata čija ukupna vrijednost je oko 630 miliona američkih dolara.

Današnjim sastankom predsjedavali su pomoćnik ministra finansija i trezora u sektoru za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Dušanka Basta i šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristofer Šeldon.

BiH je od 1993. godine član Svjetske banke, koja je do sada uložila 2,5 milijardi dolara u više od 120 projekata obnove puteva, željeznica, aerodroma, električne mreže, vodosnabdijevanja, gasa i grijanja.