latinica  ћирилица
22/03/2023 |  18:23 | Autor: Blic

Darijan Maleš stiže u reprezentaciju Srbije

Kako stvari stoje, fudbalska reprezentacija Srbije uskoro će biti još jača u ofanzivnom dijelu ekipe, pošto će među Orlove stići talentovani član milanskog Intera Darijan Maleš.
Darijan Maleš (Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS) -
Darijan Maleš (Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS)

Ovaj momak je rođen 2001. godine u Švajcarskoj u gradu Lucernu i trenutno nastupa u ovoj zemlji za ekipu Bazela, a ono što je veoma važno jeste da je on trenutno pod ugovorom sa italijanskim gigantom Interom iz Milana, prenosi Blic.

Roditelji su mu porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a njegova odluka da zaigra za reprezentaciju Srbije moraće da sačeka do juna, kada će biti riješena sva potrebna papirologija.

Inače, on je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Švajcarske, ali se odlučio da od juna ipak bude na raspolaganju Draganu Stojkoviću Piksiju.

Poslije Lazara Samardžića, Srbija je ostvarila još jednu veliku pobjedu, pa će Maleš krenuti putem Vladana Kovačevića, Srđana Babića, Stevana Mitrovića, Mile Svilara i ostalih...

Takođe, njegova vrijednost na tržištu prema Transfermarktu trenutno iznosi 3.000.000 evra što je još jedan pokazatelj o kakvom se potencijalu radi.