latinica  ћирилица
23/03/2023 |  09:38 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Glasanje o razmotrenim tačkama dnevnog reda (VIDEO)

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske na redovnoj sjednici u Banjaluci razmatrili su izvještaje o poslovanju Agencije za osiguranje Srpske. U toku je dan za glasanje.
NSRS -
NSRS

 

U toku je pauza, nakon koje slijedi dan za glasanje.

Prenos Skupštine možete pratiti na RTRS plus i našem portalu.

Agencija za osiguranje Republike Srpske usvojila je podzakonske propise s ciljem očuvanja stabilnosti i razvoja ovog sektora, ističe se u izvještaju o radu ove agencije u 2021. godini.

- Usvojeni su pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o ulaganju sredstava društava za osiguranje i izmjene pravilnika o međusobnim odnosima zastupnika u osiguranju i društava za osiguranje i ograničenju provizije zastupnika u osiguranju - navodi se u izvještaju.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za 2021. godinu i izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za tu godinu.

Poslanik PDP-a Diana Čekić smatra da ovaj izvještaj pokazuje da su povećani depoziti u bankama, a to znači da je smanjena investiciona aktivnost.

Slaviša Marković iz PDP-a mišljenja je da poslovanje Investiciono-razvojne banke / Republike Srpske treba staviti pod kontrolu Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Novoizabrane sudije Ustavnog suda Republike Srpske Radomir Lukić i Svjetlana Brković položili su zakletvu u Narodnoj skupštini Srpske.

---------

Parlament Srpske juče je razmotrio izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Srpske za 2021. godinu, čijim planom rada se preduzimaju aktivnosti u vezi sa akcionim planom za zajedničko tržište Balkana za period 2021-2024. godina.